Lätt att ta cykeln till jobbet i Halland

Att ta cykeln till jobbet eller skolan har många fördelar. Det är inte bara bra för miljön, utan ger dig också hälsosam vardagsmotion och minskar trängseln på vägarna.

Visste du att 4 av 10 hallänningar kan ta sig till jobbet med cykel inom 30 minuter? Det visar den Cykelpotentialstudie som Region Halland har gjort. För skolelever är potentialen ännu högre. Studien visar också att 75 procent av hallänningarna kan cykla till buss eller tåg inom tio minuter. Det gör att det finns stora möjligheter för fler att gå eller cykla till jobb och skola.

Cykling ger bättre hälsa

Cykling eller cykling i kombination med kollektivtrafik är hållbara resesätt. De bidrar till minskade koldioxidutsläpp, minskad trängsel i städerna och på vägarna och till bättre hälsa. Att resa hållbart ger också en positiv effekt på samhällsekonomin. Genom att ta cykeln till jobb, skola eller fritidsaktivitet blir vi friskare och förebygger sjukdomar.

Regional Cykelplan visar vägen

För att få fler att cykla är bra infrastruktur en förutsättning. Därför har Region Halland tillsammans med de halländska kommunerna och Trafikverket tagit fram Regional Cykelplan 2020–2029. Den pekar ut riktningen och vilka insatser som behövs för att få fler att cykla. Skyltning, säkra cykelparkeringar, sänkta hastigheter och nya cykelvägar är några av alla de satsningar som är på gång.

Publicerad:

Uppdaterad:

TA CYKELN TILL JOBBET!

Är du en av de många hallänningar som har nära till jobbet? Ta cykeln nästa gång – en vinst för både miljön, hälsan och ekonomin.

Cykling i kombination med kollektivtrafik är ett hållbart sätt att resa på. Hela 75 procent av hallänningarna kan cykla till buss eller tåg inom tio minuter.

Relaterat material

Susanne Johansson med döttrarna Adele, Azalea och Allie på stranden Vita sand.

VILKA FLYTTAR TILL HALLAND?

KAN LAX FISKAS I FRAMTIDEN?

VARFÖR BLIR VATTNET I BOLMEN BRUNARE?